הירשמו לניוזלטר שלנו לקבלת עדכונים:
DJI Mavic Pro 2
DJI Mavic Pro 2
סדרת ה-Mavic של DJI היא אחת מסדרות הרחפנים הפופולריות ביותר בישראל ובמקומות רבים בעולם. הרחפן הראשון בסדרה הושק בשנת 2016, וכיום נמכר בשוק רחפן ה-Dji Mavic Pro 2, דגם שהושק בשנת 2018. לאחרונה החלו להסתובב שמועות על השקתו של הרחפן הבא בסדרה, ה-Pro 3, וכמובן שאני לא יכול לחכות.
בואו ניכנס לעומק ונדבר על דגם ה-Mavic Pro 2, רחפן המתאים לשימוש צלמים מקצועיים או לחובבים חדי עין שאיכות התמונה והוידאו חשובים להם עד כדי כך שהם מוכנים להשקיע לא מעט כסף כדי להשיג אותה.
קצת נתונים:
לטעמי, ה-Pro 2 הוא הרחפן המתקפל הטוב ביותר היום בשוק. משקלו כ-907 גרם ומידותיו 8.3×9.1x 21.3 ס"מ כשהוא מקופל, ו-8.3×24.1×32.2 ס"מ במצב פתוח. כדי לפתוח אותו יש למתוח לפתיחה מלאה את הזרועות הקדמיות ורק לאחר מכן את הזרועות האחוריות.
שליטה ברחפן
ערכת דגם ה-Mavic Pro 2 כוללת שלט רחוק, בדומה לדגמי Mavic האחרים. צבעו של השלט אפור, והוא בעל כבל קצר הניתן להחלפה כדי להתאים לחיבור טלפונים חכמים. כבלים כלולים עבור טלפונים המשתמשים ביציאות Lightning, מיקרו USB ו- USB. בשלט מובנה תופסן קפיצי מתכוונן שבאמצעותו ניתן לקבע את הטלפון אליו כך שלא יזוז בזמן ההטסה. התופסן גדול מספיק כדי להחזיק phablet (טלפון בעל מסך בגודל כ-7 אינץ).
בתוך השלט מותקן צג שחור-לבן המציג את מצב הסוללה, נתוני טלמטריה ומידע נוסף. אפשר להטיס את ה-Mavic 2 ללא טלפון מחובר, רק עם הצג המובנה, אך תזדקקו למכשיר אנדרואיד או iOS ולאפליקציית DJI Go 4 כדי להפעיל את הרחפן לפני הטיסה הראשונה שלכם. אני לא ממליץ להטיס ללא הטלפון, מכיוון שפיצ'רים מסויימים לא עובדים ללא הטלפון, כגון מפה – פיצ'ר חשוב ביותר.
השליטה מתבצעת על ידי הזזת שתי ידיות שיש להבריג לתוך השלט לפני הטסת הרחפן. ידיות השליטה נשלפות וניתנות לאחסון בשלט עצמו. השלט כולל גם גלגלי שליטה כפולה ולחצנים בשני צידיו. הגלגל השמאלי מטה את המצלמה למעלה ולמטה, בעוד שהימני מגדיל או מקטין את החשיפה, מה שמשפיע על בהירות התמונה. הלחצנים משמשים לצילום תמונה או סרטון. בצד השלט יש גם מתג לשינוי מצבי טיסה, כפתור ייעודי להפעלת אפשרות של חזרה "הביתה" וכפתור השהייה המשמש להקפאת הרחפן במקומו. ניתן גם לכוון את המצלמה הישר קדימה או כלפי מטה או הטייה באמצעות כפתור הפעלה נוסף. שני כפתורי בקרה הניתנים לתכנות ממוקמים מאחור.
סוללת ה-Mavic Pro 2
סוללת הדגם מאפשר הטסה עד לכ-31 דקות בטעינה מלאה. הערכה זו מבוססת על משך הזמן שהרחפן מרחף במקום קבוע, ולכן בתנאי הטסה אמיתיים צפו לכמה דקות פחות, כ-27 דקות נטו בממוצע בתלוי בתנאי מזג אוויר, מצבי הטסה, וכו'. עדיין מדובר על לא מעט זמן טיסה, שהוא גם שיפור מהדגם הקודם בסדרה שזמן הטסתו המירבי עמד על כ-23 דקות.
חיישני בטיחות
ה-Mavic 2 לא מאכזב בכל הקשור לחיישני אזהרה מפני מכשולים – יש לו חיישנים לכל כיוון אפשרי. ברוב מצבי הטיסה החיישנים הקדמיים, האחוריים, העליונים והתחתונים פעילים כל הזמן, ועוצרים את הרחפן במקום במידה והם מאתרים מכשול. המעבר ל-ActiveTrack, מצב טיסה שבו ה-Mavic מזהה את נושא הצילום ועוקב אחריו, מאפשר את הפעלת חיישני הצד בנוסף.
החיישנים עובדים גם במצב Tripod, טיסה במהירות נמוכה. המצב מאפשר לצלמים להזיז את הרחפן לאט מאוד לשם השגת תמונות טובות יותר, המשמעותית בעיקר בשעות החשיכה. ל-Mavic 2 יש גם מצב ספורט של טיסה במהירות גבוהה. במצב זה כל חיישני המכשולים מושבתים ולכן יש להטיס במשנה זהירות.
אחסון מידע
DJI הוסיפה אחסון פנימי לרחפנים שלה, זאת ראינו לראשונה עם השקתו של ה-Mavic Air. ה-Mavic 2 Pro מגיע עם 8GB, ויש גם אפשרות להוספת כרטיס microSD (די הכרחי להטסה), מכיוון ש-8GB לא יספיקו לאיחסון וידאו ואפשרויות טיסה וצילום שונות. מכיוון שישנו אחסון פנימי, גם אם שכחתם לשים כרטיס זכרון חיצוני, עדיין תוכלו להטיס ולצלם. עם זאת, הייתי רוצה לראות לפחות 16GB כלולים בדגם שקורא לעצמו Pro. ובכל זאת, כרטיסי זיכרון אינם יקרים, אז אפשר לרכוש נוספים ולהשלים.
אפליקציית DJI Go 4
כמו ברחפנים אחרים של DJI, ה-Mavic Pro עובד עם אפליקציית DJI Go 4, שהיא זמינה להורדה בחינם למכשירי אנדרואיד ו-iOS. האפליקציה מאפשרת שליטה על מצלמת הרחפן ומראה את השטח מנקודת המבט שלו באיכות של 1080p. היא גם מציגה מפת עולם המופיעה על גבי המסך בעזרתה ניתן לבדוק את המיקום של הרחפן ביחס אליכם.
באמצעות האפליקציה ניתן לבחור בין מצבי צילומים אוטומטיים, או להיכנס למצב לכידה מיוחד, כמו למשל מצב Hyperlapse .Hyperlapse היא דרך מהנה לצלם נופים במצב האצה.
מצבי הטיסה האוטומטיים כוללים מצב אסטרואיד, המשלב הדמיה פנורמית ווידאו כדי להפוך תצוגה רגילה של העולם לתצוגה של מעין כוכב לכת קטן, כפי שראינו לראשונה ב-Mavic Air. הרחפן תומך גם במצב TapFly, המאפשר לך להטיס את הרחפן על ידי הקשה על מסך הטלפון, מצב APAS וכאמור – ActiveTrack.
קיימת מערכת מודעות, שהיא שימושית לטיסות בהן ישנם מכשולים רבים שיש לנווט ביניהם. זה אמנם מאט את הרחפן, אך במצב זה הוא יידע לעקוף מכשולים.
האפליקציה כוללת גם כמה תכונות בטיחות, כמו למשל התראה על אזורים אסורים לטיסה. זה יכול לסייע מאד, במיוחד במקומות בהם אתם לא בטוחים אם מותר להטיס בהם ואיפה, כמו למשל בחו"ל.
צילום תמונות סטילס ווידאו
DJI Mavic Pro 2 מספק את איכות הוידאו והתמונות הטובים ביותר שתוכלו לקבל במארז קומפקטי, בקטגוריית הרחפנים המתקפלים. במידה ותרצו להשתדרג הלאה מבחינה זו, תצטרכו כבר לחשוב על מעבר לרחפן גדול ויקר בעל חיישן SLR ועדשות הניתנות לשינוי, כמו למשל דגם ה-DJI Inspire 2.
ל-Mavic 2 Pro חיישן בגודל 1 אינץ', בערך פי ארבעה ממה שתקבלו עם הזום של Mavic 2, Mavic Air ורחפנים מתקפלים אחרים. החיישן בגודל 1 אינץ' הופך את ההטסה בתאורה חלשה למשימה קלה יותר, עם ISO שניתן להגדרה עד 12800 בעת צילום תמונות.
הרחפן מגיע עם מצלמת 4K UHD 100BPS, עם אפשרות לבחור בין H.264 או H.265.
ה-Mavic 2 Pro מצלם תמונות בפורמט JPG או RAW, כאשר בדרך כלל צלמים רציניים משתמשים באפשרות השנייה.
רישוי
בישראל הטסה של רחפן זה אינה דורשת רישיון במידה ומדובר בתחביב, אך אם אתם עוסקים בתחום באופן מקצועי על פי החוק עליכם להיות בעלי רשיון הטסת רחפן (לפחות עד 2 ק"ג). אם אתם מטיסים את הרחפן בארה"ב, עליו להיות רשום באיגוד התעופה האמריקאי, FAA.
יתרונות: | חסרונות: |
וידאו 4K סופרלטיבי | מחיר גבוה |
20 מגה פיקסל לתמונות RAW ו-JPG | אין תמיכה ב-DCI |
חיי סוללה נהדרים | זיכרון פנימי של 8GB בלבד |
עיצוב קומפקטי מתקפל | |
חיישני מכשולים |
לסיכום, רחפן בעל איכות וידאו ויכולת לצלם בזוויות ראייה כפולות, הדמיית סטילס מעולה וייצוב מדהים, מה שבהחלט מסביר את הפופולריות שלו. כן, המחיר גבוה, אבל Mavic 2 Pro הוא כנראה הרחפן המתקפל הטוב ביותר שתוכלו להשיג.