EVO II Pro

EVO II Pro

קשה לפספס את הרחפן עם הגימור בצבע הכתום בהיר. היצרנית Autel השתמשה בצבע הבוהק כדי להבליט ה-EVO II Pro אל מול שמיים כחולים ושדות ירוקים, מה שהופך אותו לקצת יותר קל לזיהוי בזמן תעופה מאשר רחפנים עם גימורים משעממים יותר. רחפן ה-EVO II Pro מעט גדול יחסית לקטגוריית הרחפנים הקטנים. מידותיו 11.4×10.9×22.8 ס"מ (HWD), ומשקל ההמראה שלו הוא 907 גרם. כדי להטיס את רוב הרחפנים יש צורך בחיבור הטלפון הנייד שלכם אל השלט שלהם כדי להטיס. אחד היתרונות הגדולים ברחפן ה-EVO II Pro הוא ששלט הרחוק שלו כולל תצוגה צבעונית מובנית, כך שתוכלו להטיס, לצלם תמונות וווידאו ללא צורך במכשיר נוסף.  עם זאת, הטסה עם חיבור לטלפון תעניק לכם תכונות ואפשרויות נוספות דרך האפליקציה של הרחפן.

עוד על השליטה ב-EVO II Pro

EVO II מגיע עם אותו השלט רחוק שהגיע עם הדגם הקודם בסדרה, מהדור הראשון. השלט הצבעוני הוא אחד מנקודות הבידול העיקריות בין הרחפן לבין רחפנים מדגמים אחרים, וכולל תצוגה בצבע מלא. השלט בעל כל הבקרות המצופות מרחפן בימינו ויש בו שני ג'ויסטיקים להטסה. הג'ויסטיק השמאלי בשלט אחראי על גובה הרחפן ותנועה סיבובית, ואילו הג'ויסטיק הימני מניע את הרחפן ימינה ושמאלה, קדימה ובחזרה. אם אתם מטיסים מתחילים, מומלץ מאד לצפות בהדרכות וללמוד כיצד לשלוט ברחפן לפני ההטסה הראשונה. הנה סרטון טוב לדוגמא:

בחזית השלט נמצאים כפתורים להמראה ונחיתה, לעצירה, להחזרת הרחפן לנקודת ההמראה שלו, ולהפעלת השלט לסירוגין. אנטנות כפולות נמצאות בחלקו העליון של השלט, יחד עם גלגלי בקרה להטיית מצלמה, כיוון EV וכפתורים לדפדוף בין תמונות וווידאו. בשלט קיים גם תופסן מובנה לטלפון נייד אם ברצונכם להשתמש בטלפון, אך ניתן להסירו באמצעות מברג שטוח אם אינכם מתכננים להתחבר ולהטיס את הרחפן דרך אפליקציית הטלפון Autel Explorer שהינה חינמית למכשירי אנדרואיד ו-iOS.

כאשר אתם מטיסים ללא אפליקציות, קחו בחשבון שמסך השלט אינו מסך מגע,  כך שיהיה עליכם להשתמש בשילוב הג'ויסטיקים והכפתורים כדי לנווט בין ובתוך התפריטים ולהתאים את הגדרות החשיפה. ניתן להגדיר רזולוציית וידאו וקצב פריימים, אך לא תוכלו להתאים את הגדרות הפרופיל או לעבור בין הקלטת יומן רגילה לבין הקלטת יומן באמצעות השלט עצמו. כמו כן, לא תוכלו לראות היכן הרחפן נמצא על מפת העולם, ולא תהיה לכם גישה לאף אחד ממצבי הטיסה האוטומטיים שתקבלו עם אפליקציית הטלפון של EVO II. הרחפן יכול לבצע מסלולים מתוכננים מראש דרך האפליקציה, וכן לזהות ולעקוב אחר אובייקטים עם מספר נתיבי מעקב שונים. לכן מומלץ בחום כן להטיס את הרחפן עם טלפון נייד מחובר והאפליקציה.

בשלט יש יציאת USB-A לחיבור הטלפון, ובנוסף מגיעים איתו כבלים לחיבור טלפונים עם יציאות מיקרו USB ו-USB-C. עם זאת, הוא אינו כולל כבל Lightning, כך שתצטרכו להביא כבל משלכם אם אתם בעלי אייפון. כמו כן, שימו לב שהשלט אינו טוען את הטלפון, לכן מומלץ להגיע להטסה עם טלפון מוטען במלואו.

השלט נטען באמצעות יציאת מיקרו USB בתחתית – הייתי מעדיף לראות ממשק USB-C מודרני יותר גם כאן, וגם שלט קצת יותר שקט – מאוורר הקירור שלו עושה רעש די חזק, אך לפחות אינו פועל כל הזמן.

נתונים חשובים נוספים

הסוללה של ה-EVO II Pro די מסיבית, ומסייעת לו לטוס במשך כ-40 דקות – לא רע בכלל! אך צריך לקחת בחשבון שמדובר על זמן שנדגם בבדיקות מעבדה, וכי בעולם האמיתי הדברים שונים. זמן טיסה ריאלי שתוכלו לצפות לו קרוב יותר ל-32 דקות , קצת יותר טוב מאשר ה-DJI Mavic Air 2 וה-Air 2S, אם כי לא באופן דרמטי. בטיסות ארוכות ולפי הצורך, גם הסוללה של השלט מופעלת. ל-EVO II Pro אחסון פנימי של 8GB. זה לא הרבה מקום לצילומי 6K, כך שכרטיס זיכרון microSD הוא הרחבה הכרחית. לרחפן יציאת מיקרו USB לשם התחברות למחשב והעתקת קבצים.

בטיחות

ל-EVO II Pro יש חיישנים למניעת התרסקות, ובמהירות סטנדרטית הם ימנעו מהרחפן להתרסק. זה יאפשר לכם להתרכז רק בעבודת המצלמה.

צילום ב-EVO II Pro

למצלמת הרחפן חיישן בגודל 1 אינץ', והיא שמבדילה את ה-EVO II Pro מהדגם הקודם מהדור הראשון ומה-EVO II הסטנדרטי. החיישן גדול בערך פי ארבעה, מבחינת שטח הפנים, ממצלמות רחפן טיפוסיות. הוא מאפשר צילום פרטים ברמה טובה יותר, טווח דינמי רחב יותר ואיכות תמונה משופרת ב-ISOs גבוהים יותר. המצלמה של EVO II Pro מתאימה בהחלט להשגת תוצאות מקצועיות. בתמונות סטילס יש אפשרות צילום של 20MP ועדשה F2.8 שכאמור מאפשרת ירידה לפרטים מצוינת. ניתן לצלם במצב JPG, המגביל את היכולת שלכם לערוך את התמונות בהמשך. זום דיגיטלי זמין גם בצילום JPG, אך תמיד עדיף להתקרב לאובייקט, במידה וניתן לעשות זאת מבחינה בטיחותית. אופציית DNG שומרת תמונות בתבנית Raw, המעניקה לך מרחב פעולה להתאמת צבעים ועריכה.

העדשה כוללת צמצם מכני, כמו ב-DJI Mavic 2 Pro. הצמצם המשתנה שימושי גם לצילומי וידאו. מומלץ להיכנס להגדרות, ולהגדיר ידנית את כל מה שקשור למהירות תריס הצמצם וכמות האור שתיכנס לתמונה. קיימים בשוק פילטרים שיכולים להיות שימושיים בימים בהירים ובתנאי צילום יוצאי דופן.

באשר לרזולוציה, המצלמה מקליטה ב-6K ב-30fps, ב-4K ב-60fps, ב-2.7K או 1080p במהירות של עד 120fps. מצב קולנועי (24fps), PAL (25fps) ו- NTSC 30fps, קצב הפריימים של 48fps חשוב להפקות קולנועיות, ובמידה ותרצו להשתמש באפקט של חצי מהירות בהילוך איטי. פרופילי הוידאו ניתנים להתאמה אישית, וזה מצויין. פרופיל הווידאו הסטנדרטי מכוער, וזה בולט במיוחד בצילום וידאו עם דשא ועצים. HDR במצלמה זמין גם ב-4K. זהו כלי שימושי אם אתם מצלמים סצנות עם תאורה דרמטית – חשבו על שקיעות וזריחות. מראה ה-HDR פותח את פרטי הצל ומוכן לשיתוף ללא עריכה ותיקוני צבע. הצילומים נשמרים בקשת הצבעים הסטנדרטית. עריכת HDR HLG אינה מסובכת וניתן להגיע לתמונות באיכות גבוהה.

אלטרנטיבה טובה ל-DJI

זה לא סוד כי רחפני DJI שולטים בשוק הצרכני, אך ה-EVO II Pro הוא מתחרה אמיתי לרחפני Mavic המתקפלים של DJI. ה-DJI Mavic 2 Pro הוא הדגם הקרוב ביותר בשוק ל-EVO II Pro מבחינת מחיר ותכונות. המצלמה של ה-EVO היא ברמה זהה לזו של ה-Mavic 2 Pro וה-Air 2S, ואני ממש אוהב את מערכת זיהוי המכשולים ב-360 מעלות ותכונות בטיחות בסיסיות אחרות. הטיסה ללא טלפון אמנם חלקה, אבל לא נקבל גישה לכל תכונות המצלמה ללא אפליקציית Explorer, וטיסה אוטומטית לא באה בחשבון. עם זאת, ניתן היה ללטש קצת יותר את האפליקציה.

יתרונות:חסרונות:
וידאו 6K והדמיה גולמית של 20MPפרופיל הווידאו המהווה ברירת מחדל מעט מוגבל
מצלמת חיישן בגודל 1 אינץ'פונקציות רבות עדיין דורשות אפליקציית סמארטפון
פרופילי צבעים מרובים, כולל יומן רישוםוידאו יומן רישום של 10 סיביות אינו זמין ב- 6K
HDR של 10 סיביות באיכות של עד 4Kכבל ה-iPhone אינו כלול
תמיכה בתמונה גולמית ו- JPG
סוללה גדולה לטיסות של 30 דקות פלוס
חיישני מכשולים ונתיבי טיסה אוטומטיים

לייעוץ בנושא בחירת רחפן השאירו הודעה: